Før du køber hvalp hos os

Sundhed og gode råd

Hos Golden Gundog bliver hvalpene født inde i huset – i rolige omgivelser. Vi sørger for at holde nøje opsigt med både hvalpe og moderen i den første tid for at sikre os, at alt går, som det skal. Hvalpene bor de første otte uger inde i huset, hvor de oplever livet i en familie med lyde, mennesker og andre hunde. Når de har alderen til det, kommer de udenfor for at udforske verden og blive introduceret til flere nye ting. Her tager vi hvalpene med på køreture til vandet og i skoven samt introducerer dem til en række nye ting. Ved 7-ugersalderen gennemgår vi en hvalpetest med henblik på at finde ud af, hvilken hvalp der passer bedst sammen med de potentielle familier.

Vores forventninger til hvalpenes nye familier

Efter at hvalpene er flyttet hjemmefra, afholder vi hvalpetræf for dem der har lyst til det. Det kan være et et hyggeligt mødested for både ejere og opdrættere til at se, hvordan kuldet udvikler sig. Datoerne er ikke fastlagt, inden hvalpene flytter hjemmefra. Disse kommer som sagt hvis der er stemning og lyst.

Vi har et stort ønske om at sælge vores hvalpe til familier, som har tiden og lysten til at stimulere deres hunde fysisk såvel som mentalt. Golden Retrieveren er en lærenem race, og den kan anvendes til mange forskellige formål. Det er vores erfaring, at den blot nyder at bruge tid sammen med sin ejer og at lære noget nyt. Derfor mener vi, at enhver Golden fortjener at få den rette stimulering. På den måde får du også en glad og velbalanceret hund. 

Hvad kan hvalpekøbere forvente af os?

Som opdrætter af sunde og aktive Golden Retrievers har vi en stor interesse i at følge vores hvalpe, efter de er flyttet hjemmefra. Det betyder, at du som køber altid kan henvende dig til os om stort og småt resten af hundens liv. Vi vil selvfølgelig også hjælpe med at klæde dig på, når du først henter din nye hvalp hjem.

Derfor holder vi en dag, hvor de nye ejere af hvalpene kan spørge ind til alt omkring det at være nye hundeejere. Vi laver også en pjece med alle de praktiske oplysninger, som er vigtige at kende til den første tid i hjemmet med en ny hvalp.

Gode råd

Enhver, som ønsker at anskaffe sig en hund, bør tage ud til opdrættere og hilse på både hundene og menneskerne bag. Hvis man synes godt om moderen (og måske også kan møde faderen), vil man sandsynligvis også synes godt om afkommet efter ham/hende. Ved samme lejlighed kan man også undersøge, om opdrætteren har hvalpene under forhold, som man ønsker, at ens kommende familiemedlem skal starte sit liv i. Ved sådan et besøg må man benytte lejligheden til at stille alle de spørgsmål, man kan komme i tanke om. Det er vigtigt at spørge ind, hvis den nye hvalp skal kunne passe ind i din familie, og at racen og dens type passer dine ønsker og behov.

Temperament

I vores opdræt af Golden Retrievers lægger vi stor vægt på, at de hunde, vi anvender til avl, har det temperament og sind, vi synes er typisk for racens standard. Derfor skal hundene være venlige, imødekommende og tillidsfulde. Temperament og sind er i den grad arveligt, og vi vil aldrig avle videre på en nervøs eller ængstelig hund. Hvis tæve og hanhund derimod er glade, sociale og nysgerrige hunde, vil de derfor med stor sandsynlighed give egenskaberne videre til deres hvalpe. Det kræver selvfølgelig, at opdrætter og hvalpekøber følger op på hvalpens prægning og socialisering tidligt i hvalpens opvækst. Alt det betyder, at vi kun ønsker at anvende hunde i avl, som besidder de ovennævnte kvaliteter, der følger racestandardens beskrivelse. De skal være glade for mennesker, enes godt med andre hunde og generelt være tolerante og lette at træne.

HD & AD undersøgelse

Alle hunde, der er købt igennem Golden Gundog, skal få hunden igennem en røgten-fotografering, inden den er 1,5 år gammel. Det er vigtigt for at vide mest muligt om vores hvalpes sundhed og vores avlsplaner fremadrettet. Det er også nyttigt for ejeren at kende til hofte- og albuestatus for sin hund. Således kan man som hundeejer tage sine forholdsregler igennem den rette kost og motion.